Welkom  |  Verkeersopleidingen  |  Vervoersopleidingen  |  Het bedrijf Agenda Touringcar   |   Nieuws   |   Contact    

Motorfiets

Voor de opleiding van de motor verzorgen wij uw theorie- en praktijkopleiding.

Theorielessen voor de motorfiets zijn iedere dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur en in de schoolvakanties d.m.v. 2-daagse theoriecursussen in de Verkeersschool te volgen.
Onze theorielokalen zijn uiteraard ingericht met dezelfde audiovisuele apparatuur als ook op het CBR-theorie examen worden gebruikt. Natuurlijk verzorgen wij ook de aanvraag voor het theoretische examen. Bovendien duurt een rijles bij ons zestig minuten (en geen vijftig).

Sinds 19 januari 2013 gelden voor het motorrijbewijs de volgende rijbewijscategorieën & die allen bij ons te volgen zijn:

Categorie A1 is voor motorfietsen met een motorinhoud tot 125 cc en een motorvermogen van maximaal 11 kilowatt (kW). De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar.
Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Compact opleidingen

Naast de reguliere rijlessen kun je bij ons ook terecht voor de compact opleidingen. Deze zogenaamde dagopleidingen duren 8 uur en vinden vlak voor het praktijkexamen plaats. Voor deze opleiding is een vrijblijvende proefrijles vereist. De proefrijles dient ruim van te voren worden afgelegd.
Als de proefles akkoord is en je, in overleg met de rijinstructeur, een geschikte rijopleiding hebt gevonden, zullen de praktijkexamens worden aangevraagd. Het motorexamen is gesplitst in tweeën: het examen Voertuigbeheersing (AVB) en het examen Verkeersdeelneming (AVD).
Voor de aanvraag van het examen Voertuigbeheersing heb je nog geen theoriecertificaat nodig, alleen een geldig rijbewijs is voldoende. Wanneer je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs is het theoriecertificaat wel verplicht!

Alleen de beste motorrijinstructeur is goed genoeg!

Elke geroutineerde motorrijder vindt dat goed kunnen motorrijden niet alleen veiliger is, maar ook plezieriger. Om heerlijk en veilig op een motor soepel door het verkeer te kunnen sturen, moet je goed kunnen motorrijden. Dan moet je je motor altijd onder controle hebben en weten hoe je met je motor op elke onverwachte verkeerssituatie moet reageren. Je moet één zijn met je motor, er volledig op thuis zijn en er alles mee kunnen doen. Dit leer je niet bij een autorijschool die het wel aardig vindt er ook nog motorrijles bij te geven. Dit leer je alleen bij goed getrainde - en speciaal hiervoor opgeleide - motorrijinstructeurs. En zij willen jou dat ook graag leren, omdat zij net als jij enorm van motorrijden houden en jarenlang ervaring hebben om vanaf de motor rijinstructie te geven!

Gediplomeerde Motorrij-Instructeurs voor extra garantie

Onze motor rijinstructeurs zijn WRM Gediplomeerd Motor rijinstructeur en hebben aanvullende cursussen heeft gevolg.

Neem je motorrijles bij ons, dan heb je de garantie dat je les krijgt van iemand die bijzonder veel heeft geleerd op het gebied van motor rijinstructie. Deze instructeurs hebben tevens een juiste motorrijders mentaliteit en zullen er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te leren motorrijden. Zo'n instructeur zal je zelfs meer willen leren dan alleen datgene wat je voor je motorrijexamen nodig hebt. Hij zal proberen in zo'n kort mogelijke tijd een echte motorrijder van je te maken.

Duidelijkheid over de manier van lesgeven

Verkeersopleidingen Hartemink heeft met de Bovag een aantal duidelijke afspraken gemaakt over onder meer de manier waarop er instructie wordt gegeven. Deze afspraken staan in een overeenkomst tussen Verkeersschool en de leerling. Elke leerling heeft inzage in deze overeenkomst, zodat je kunt controleren of de instructeur aan de verplichtingen voldoet. Is dit niet zo, informeer dan bij ons zodat zij de instructeur hierop kunnen aanspreken en eventueel maatregelen kan nemen. Enkele afspraken zijn:
  • het geven van motorrijles in het verkeer met maximaal twee kandidaten;
  • het dragen van goede beschermende kleding en er altijd op toezien dat de kandidaat deze ook draagt;
  • lesgeven volgens de door de KNMV ontwikkelde leskaart met daarop het complete lesprogramma dat de kandidaat moet doorlopen om een goede motorrijder te worden.Herkenbare kwaliteit in de regio

Bij Verkeers- & Vervoersopleidingen Hartemink krijg je alleen les van KNMV Gediplomeerd Motorrij-Instructeurs.Inschrijven voor deze lessen?

Gebruik dan ons inschrijfformulier.

Verkeersopleidingen

2toDrive
Rijvaardigheidscentrum
Auto
Bromfiets
Motorfiets
Aanhangwagen
De dodehoek les
Autotechniek
Faalangst
Download Examenvoorwaarden CBR
Download Zelfreflectieformulier CBR
Download Klachtenformulier
Welkom    |    Verkeersopleiding    |    Vervoersopleiding    |    Machtiging    |    Het bedrijf    |    Touringcar    |    Geslaagden    |    Contact    |    Copyright © 2007 Hartemink